Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pokud studentka žurnalistiky napíše, že Zemana volili hlavně čtenáři Blesku a diváci Novy, tak mám pocit, že tato studentka nic nepochopila.

Je to škoda, protože předcházející její články svědčí o tom, že píše dobře a že má talent.

5 4
možnosti

Nejde dát, bohužel půl plusu. Protože s první větou naprosto souhlasím s druhou napůl. Tato autorka má jediný talent - být naprosto poslušná a chopná jít s vlnou přání některých (pro ni významných) lidí a osob (pro ni osobností). Takže takový potěř novinářských ... Laskavý čtenář si dopní dle vlastního uvážení.

6 2
možnosti
Foto

M10a98r12t65i72n 38Š65i17k

3. 2. 2013 9:23

Pokud zatím jen studujete žurnalistiku, dokazujete bohužel už teď značnou neprofesionalitu vy sama. Neznám provařenější novinářské klišé, než to o polointeligentních čtenářích Blesku a divácích Novy a o nadprůměrných divácích ČT24. Pokud se o taková zjednodušení chcete opírat již v počátcích své kariéry, máte spolehlivě namířeno možná tak právě do MF Dnes. Ale každý blbne jinak a svým způsobem. Jinak předpokládám, že budete asi vědět, kdo je Václav Moravec. Dokonce vás i možná učí na VŠ. Dovolím si vás odkázat na rozhovor s Václavem Moravcem, ve kterém říká jasně, že nepovažuje za vhodné, aby se významné listy a deníky stavěly na stranu nějakého kandidáta ve volbách. A že se tak u nás mělo stát snad nějakým osobním prohlášením šéfredaktora, to je mi jedno a považuji to za mlhu sice opravdu hustou, ale zpochybňující inteligenci čtenářů snad ještě víc, než to děláte vy v případě Blesku a Novy. Na závěr snad jen tolik. Zeman vyhrál. A porazil pana Karla o 500 tis.hlasů. Vy a mnozí další, jste to emocionálně naprosto nezvládli. Jako novinářka, která svou nezávislost bude aspoň předstírat, byste se měla od podobných emocí oprostit. Bude to těžké a je to jedna z věcí, kterou vás opravdu nenaučí ani na VŠ.

11 4
možnosti

Pro nedostatek času jen jedna drobná připomínka: "V prezidentské debatě vysílané televizí Prima prohlásil, že byl na diskuzi se studenty žurnalistiky,"  - Pak si stěžujete, že vlastně nikd e   nebyl, neb na netu či jinde nebylo nic o prezidenstké besedě. Podle mě to nemusí znamenat, že si to vymyslel neb je více fakult v republice, takže novinařina není jen výsaDA UK. Navíc kdoví,jestli se neučí i na školách středních, jistě i na to bude nějaká soukromá střední:-)

10 4
možnosti

ještě drobnost . i kdyby U Vás byl, stejně by třeba s tou Orianou Fallaci měl pravdu, neb zcela jistě ji 99% studentů nezná:-)

11 4
možnosti
Foto

Je vidět, že obor Žurnalistika na FSV UK vyučuje propagandu a ne žurnalistiku Rv

10 7
možnosti

J80a51n 82P23a54v71e11l

2. 2. 2013 23:19

Zeman je jako člověk odpad, ožrala, lhář, arogantní šmejd a pravděpodobně by neměl sedět na místě prezidenta, ale někde na Ruzyni za mřižemi. Nicméně, je to chytrý člověk, sebevědomý, vtipný, má přehled a je to alfa samec. To poslední dává najevo a tím posledním drtí své protivníky, včetně KS. Já ho nesnáším, ale nedivím se lidem že ho volili. Ale často ho nevolili jen lidé čtoucí Blesk či Právo. Volili ho docela inteligentní lidé. Ti lidé by rádi volili někoho jiného, ale KS, mumlající, spící, bez charismatu a s Kalouskem za zády prostě nebyl ideální alternativou. Příznivci KS melou něco o jeho dobrých vlastnostech, ale když se na to člověk podívá nestraně, KS byl mizerným protivníkem.

Já osobně volil KS. Ne protože bych ho nějak miloval, ale protože nechci mít v čele státu odpad. Jiní raději zvolili odpad, než aby jim na "trůně" někdo usínal. I když si myslím že je lepší aby tam někdo spal než se ožíral se Šloufem, je to jen má subjektivní volba a nemá cenu urážet ty kteří jí se mnou nesdílí.

7 7
možnosti

J52i40ř67í 29D62r47á15č

2. 2. 2013 23:54

No vidíte, ten Váš odpad jak známo vyhrál s dostatečnou rezervou nejen nad všemi svými soupeři ale i nad zhysterčenými komedianty a půlkou Prahy:-)Jak je to možné? Český člověk není tak manipulovatelný a hloupý, jak si značná část česky psaných zahraničních médií a rádobyumělců myslí. Přijme raději člověka v nepadnoucím obleku ale s vlastním názorem než huhlající loutku s motýlkem. Ani falešné číro nepomohlo:-):-)

8 7
možnosti
Foto

I78v63a52n 30M22a58r49e58k

2. 2. 2013 22:35

Normálně myslícímu a střízlivě (ano střízlivě) uvažujícímu člověku netřeba žádných rad ani komentářů,obrázek a úsudek o tom či onom týpkovi si udělá zcela jistě sám a na prstech jedné ruky  si dokonce sám spočítá jaká ostuda nás ohledně (nejmenovat) za pár týdnů či měsíců čeká Rv A propos,všechny příspěvky týkající se volby prezidenta a jeho funkce mi připomínají kaši která kypí z pověstného hrnce v pohádce "Hrnečku vař!" ale heslo  "hrnečku dost" je tu zcela nefunkční, pravda? Tak dobrou noc ;-D

2 1
možnosti

No můj názor je že jediným údělem novináře je zveřejňovat fakta. Nemá je nijak interpretovat, nemá do jejich vývoje nijak zasahovat. (pokud hlásíte například o hladu někde v Africe tak jako novinář jim vážně nemáte dávat jídlo. tím podrýváte svou nezaujatost)

Že z vašeho pohledu jenom prodáváte informace aby ste se najedli a nezmrzli to je druhá věc. Když od vás ty lidi informace koupí tak jim je prostě prodáte.

Takže prosím, zcela pohřběte jakýkoli idealismus a přistupte k problému racionálně a pragmaticky.

6 3
možnosti

J75a83n 74P80a54v60e73l

2. 2. 2013 23:38

Podle mě tohle je hluboký omyl.

Novinář by měl podat fakta a pokud je to potřebné, dodat interpretaci. Správně dodaná OBJEKTIVNÍ interpretace je to co odlišuje dobré noviny od přetiskávačů ČTK.

5 2
možnosti

Dal jsem vám omylem karmu. S manželkou jsme oba vysokoškoláci, bydlíme ve velkém městě, čteme každodenně idnes, občas právo, vyjímečně blesk, sledujeme zprávy na ČT, i Nově a přes silnou mediální masáž na (nejvíce na idnes - v posledním týdnu zuřivě vystupňovanou) jsme volili v obou kolech MZ. Urážlivý inzerát v Blesku vydaný v pátek neměl na nikoho vliv, je to jen výmluva knížecích voličů. Rv[>-]

11 3
možnosti

Paní autorko, máte právo na svůj názor, ale věřte, že mnozí Vám to tady vyčtou...

A dokonce věřte, že jsou i paranoici, kteří Vám budou  vytýkat zhrzení z voleb ;-D

6 10
možnosti
Foto

Dobrý večer,

cením si každého názoru, vyčítat mi mohou, co chtějí, žijeme (doufejme) ve svobodné zemi.

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS