Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJH

Už Suchý se nechal o Dvořákovi slyšet, že je "Pepík takovej jednoduchej kluk." Co čekat. Je smutné vidět, kam skvělou předlohu dovedly zlaté české vepřové pracičky.

1 0
možnosti
Foto

Technicky jste psaní rozhodně nezvládla. Opakovat perex rovněž v textu je prostě nuda. Rv

Pokud se týká Josefa Dvořáka. Každý komik dělá určitý druh humoru. Viděla jste některá jiná představení, např. Lucernu nebo Revizora? Lucerna je dokonce jako tv záznam. Dá se určitě najít na internetu.

Josef Dvořák se snaží dělat humor lidový. Ale snaží se ho dělat kultivovaně na úrovni. S určitým vkusem. Proto si přetváří klasiku k obrazu svému.

S lidovým humorem, pracoval i Vlasta Burian. S tím rozdílem, že po něm nám zůstala filmlů v hlavní roli. Josef Dvořák takovou nabídku nikdy nedostal a asi ani nedostane. Zato dostal řadu skvělých malých i středních rolí, na něž se diváci budou rádi dívat.

A že je na scéně v divadle pořád? Inu, je to JEHO divadlo, pokud jste si toho nevšimla.:-)

0 0
možnosti
MK

Kritik by měl být sám hodně pevný v kramflecích. Např. studentka žurnalistiky by měla bezpečně ovládat základ svého (nikoliv tedy jejího) řemesla. A třikrát (nikoliv tedy tři krát) si rozmyslet, jestli je příhodné kritizovat Dvořáka za levné sexuální narážky, když sama kritička v záhlaví i v autorském profilu poměrně explicitně dělá (vizuálně) totéž, co Pepa hubou.

.

Ale v podstatě souhlas, u téhle lidové zábavy je důležitější tón řeči, kterým komik dává najevo, že právě říká srandu, než to, co říká, zda je to či není humorné.

3 0
možnosti
RJH

Vy jste, tarasi, prostě frustrovanej dědek, kterej za fotkou mladý hezký holky zoufale musí vidět "explicitní narážky". Přiznejme si, spíš vám nesedlo, že se mladá dáma při komentáři k poplatkům neprojevila po vašem, tedy jako bolševik. Když vidím vás a o kousek výš ten Foltýnův ovar s takovou dávkou žluči, jenom doufám, že až budu starej dědek jako vy dva, nebudu tak zoufale zahořklej.

1 0
možnosti
VN

Malý český divák. Bohužel, nic lepšího nemáme.:-/

4 0
možnosti
Foto

Vzpomněl jsem si ještě na Menzla, jak si po revoluci zoufal, že čtyřicet let kulturní výchovy se na Češích vůbec neprojevilo.

1 0
možnosti
AT

a to je možá dobře ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pokud se nesmějete, když se směje většina, je to dobré. Nebudete hloupá..

4 0
možnosti
ZB

Na diváky se nemůžete zlobit, sledování Primy, Novy, Blesku a podobné stupidokultury je poznamenalo,zdegenerovaní jsou oni...krásně napsáno. Karma.

2 0
možnosti
Foto

Ono také pane Bárto nelze stále sledovat Ibsenova dramata, že? Ale lidé jsou tací, jací odjakživa byli, jenom si myslím, že dřív se více četlo.

1 1
možnosti
Foto

Bydlím blízko, skoro v pěší vzdálenosti, ale neviděl jsem to. V Branickém divadle jsem byl naposledy na Cimrmanech a to už je tedy hodně dávno.

Možná jste příliš přísná. Život není procházka růžovou zahradou a lidi se potřebují odreagovat. A tak se smějí každé pitomosti.

3 2
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2203x
Napůl v Česku, napůl v Kanadě. Doma i v zahraničí se věnuji copywritingu a digitálnímu marketingu, srdce mi ale stále visí v médiích. Studuji Žurnalistiku na FSV UK. Spoluorganizuji Česko je nano a spoluvlastním firmu nanoSPACE. Hory mi přirostly k srdci, ale byla to složitá cesta na podpatcích v 2000 metrech, než jsem si uvědomila, že pořádné horské boty na hikování jsou vlastně fajn.