Lucie Kůsová

Úspěch Bobošíkové ve volbách zhatí bobři

30. 09. 2013 10:00:00
Je tu další jízda do Prahy, dneska se řítím po tmě, hodnocení billboardů proto nepadá v úvahu (i když, jsou billboardy levnější v zimě, když je na ně vidět kratší dobu?). Naštěstí propaganda před volbami má dlouhé pařáty.

„Ještě ji pobízej. Aby ji za to nevyhodili ze školy,” hodnotila babička mojí krutopřísnou zprávu (vypůjčuji si slovník stewarda ze Student Agency), když jsme se doma rozhodli, že bych o tom měla napsat.

Neděje se totiž nic jiného, než že nám hrozí invaze. Dozvěděla jsem se o tom, když jsem otevřela dopis naší vážené spoluobčanky Jany Bobošíkové. Po pozitivním titulku Hlavu vzhůru (ještěže se nehajluje) a Klausově chvalozpěvné Ódě na Bobo (kvalita Schillera), následovalo děsivé odhalení bývalé kandidátky na prezidenta. Bobo spolu se svým blokem pravice varuje před byrokratickými diktátory z Bruselu. Evropská unie nás dotuje miliardami ročně, aby nás mohla následně obsadit. Jak jsou ti imperalisti jednadvacátého století vypočítaví, že?

Bohužel naše spoluobčanka Jana Bobošíková se dopustila chyby, která jí může stát celý sen o strhávání vlajky EU z Hradu. Největší nebezpečí nehrozí zvenka ale zevnitř. Bobři se na Zlínsku už pokusili o svůj první puč a podle informací březolupského úřadu v tom chtějí pokračovat. Jejich zbraní je voda, chtějí nás kompletně vytopit z povrchu země.

Ano, tyto na první pohled krásná a celosvětově chráněná zvířata jsou ve skutečnosti horší než západní imperalisti. A jsme před těma kapitalistama ze západu zase o krok napřed. Skoro jako za soudruhů. Tuto skutečnost neví ani v zcela západní prokapitalistické Kanadě, kde je střeží v národních parcích jako boží dar a lidé stanují v lese plném komárů (nevíte, co je hodně komárů, pokud to nezažijete) i dva týdny, aby je jen jedním očkem spatřili. Dělají si z nich atrakci, aniž by si uvědomili, jak krvelačná zvířata si hladí na prsou.

Představte si, že v Březolupech si postavili hráz. Naštěstí je místní úřad povolil všechny pozabíjet. Víte, co by se stalo, kdyby tam zůstali? „Bobři mají svou stavitelskou činností příznivý vliv na ekologii krajiny a průtok vody. Jejich hráze pomáhají brzdit erozi půdy a brání záplavám a vytvořená jezera představují příznivé prostředí pro existenci rostlin i živočichů,” píše se v knize Život zvířat. To by byla zkrátka katastrofa. Někteří soucitní lidé se zeptali, jestli by je nemohli jen přesunout. „Mohli, jenže oni by si to tam udělali znova!”. Nebojte se, na prvních kouscích už si pošmákly tamější myslivické pušky. Brzy budu mít zas proč jet do Kanady. Jak říká Bobo: „Je třeba vzdorovat tlaku silných, kteří tak rádi velí slabším.”

No, já jen doufám, že se Bobo příliš neinspiruje a nebude chtít střílet i evropské uchvatitele Čech. Jsme přece jen příliš malá země v srdci Evropy.

Pokud neznáte HIMYM, radši si následující odkaz nepouštějte.

Autor: Lucie Kůsová | karma: 8.78 | přečteno: 638 ×
Poslední články autora