Ano bude líp, za Úsvitu i při Stmívání

21. 09. 2013 16:48:03
Pokud se všechny politické strany dostanou do Poslanecké sněmovny, budeme se mít opravdu dobře, zjišťuji při jízdě do Prahy.

V Česku se můžeme těšit na čokoládovny a sýrárny, večeřet asi začneme moje milované fondue. S Úsvitem přijde totiž i druhé Švýcarsko. Jde o něco podobného jako ve Stmívání (Twilight, Stephenie Meyerová), akorát místo Edwarda Cullena (upír daleko nepadá od Japonce) zde vystupuje Okamura s Bártou, místo nekonečné lásky slibují lepší zítřky. ANO, bude líp, přikyvuje Babiš. Ten nám zas zdvojnásobí minimální mzdu, pokud už zjistil, co to je. To, abych nějakou mzdu vůbec dostala, zařídí ODS. Ta chce mladým lidem dát první práci, první byt. Kdyby měli volební právo puberťáci, došlo by i na první sex. Naštěstí je až od osmnácti, mám totiž pocit, že by to jinak mohlo zavánět bordelem.

A až budeme vydělávat majlant, zeptáme se v TOP09, kde ví, kam jdou. Já doufám, že to bude Kanada a bude to spojené s rušením víz. Je to toiž pěkná buzerace. Ta fajfka na billboardu ve mně ale spíš probouzí asociaci s Key Westem (maj tam totiž skvělý doutníky). Florida taky není špatná, třeba plánují letenky zadarmo. Pak přijde na řadu ČSSD, ta nám postaví rychlodráhu za dvacet miliard z Hlavního nádraží na letiště Václava Havla. Prý to má zaplatit z větší části Evropská unie. Na tu bych ale moc nespoléhala, když nám teď hrozí, že přijdeme o desítky miliard, protože nemáme jako jediní zákon o státních úřednících. Pan prezident se za nás naštěstí na návštěvě v Bruselu přimlouval, snad to tedy vyjde.

Abychom zbytečně nerozhazovali peníze za tu cestu vlakem na letiště, musí se do PS dostat i SPOZ. Ta slibuje, že budeme jezdit vlakem mimo špičku zadarmo. Jen nevím, co budu dělat, až mi poletí letadlo ve špičce, jestli platit nebo raději jet v jinou dobu a čekat. KDU už není žádný troškař, pár let odpočívala, a nejspíš za tu dobu našla všelék, slibuje, že to tady dá všechno do pořádku. Snad to nezahrnuje i nějaké úklidové komando, na to jsou přece jen experti komunisti. Zelení, kteří to jdou všechno změnit, by mohli raději navrhnout, že každému občanovi jednou za 10 let proplatí výlet na Nový Zéland, tam je to přece jen dostatečně zelený a ještě jsem tam nebyla.

Hlavu vzhůru, bez úsměvu to nejde! Proto v PS nesmí chybět Bob a Bobek. Bobka bude hrát Bobošíková a Boba zastane prý Klaus. Vůbec se Klausovi nedivím, že ten cirkus podporuje. Kdo jiný Vás dokáže rozesmát po dvou slovech, Vážení spoluobčané. Krom toho tvrdí, že se bude rvát za nás, možná se tedy chystá něco jako Hunger Games.

Taky se už tak těšíte? Jen mi je líto, že Švýcarsko nemá moře. Ale zase lepší, než z nás dělat další Řecko, no snad si to teda nespletou.

Jízdu zakončil billboard ZOO Praha. A nebyla to reklama na PS.

Autor: Lucie Kůsová | sobota 21.9.2013 16:48 | karma článku: 18.67 | přečteno: 891x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.98 | Přečteno: 190 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.73 | Přečteno: 206 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 613 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 54 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2149

Napůl v Česku, napůl v Kanadě. Doma i v zahraničí se věnuji copywritingu a digitálnímu marketingu, srdce mi ale stále visí v médiích. Studuji Žurnalistiku na FSV UK. Spoluorganizuji Česko je nano a spoluvlastním firmu nanoSPACE. Hory mi přirostly k srdci, ale byla to složitá cesta na podpatcích v 2000 metrech, než jsem si uvědomila, že pořádné horské boty na hikování jsou vlastně fajn. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...